Gedeelde ambities

Over ons

Netwerk
met ambitie

Bedrijvennetwerk Energietransitie

We zijn een actief netwerk van bedrijven met de gedeelde ambitie elkaar verder te willen helpen wat betreft de energietransitie. We willen elkaar inspireren en van elkaar leren.

Energietransitie hoog op de agenda

Er ligt een zware opgave voor de industrie om de CO2-emissie te verminderen. In jouw fabriek moet het gebeuren en je moet zelf invulling geven aan de energietransitie. Maar... de 'silver bullet' bestaat niet. Er is niet één oplossing, er zijn er meerdere.

Hoe geef jij vorm aan de energietransitie? Welke technologieën omarm je en welke niet? Hoe krijg je draagvlak binnen de fabriek of instelling?

Leren en sparren binnen netwerk

Om de antwoorden te vinden is het Bedrijvennetwerk Energietransitie opgericht. Om bij te blijven in de razendsnelle (technologische en wetgevende) ontwikkelingen, te leren én sparren met collega’s uit verschillende branches/bedrijven.

De bijeenkomsten staan in het teken van kijken, ervaren en leren van elkaar. We willen vooral laten zien wat er wél kan en wel goed gaat. Er is soms meer mogelijk dan gedacht.

Vooruit komen vraagt om een bredere blik op processen, utiliteiten, bedrijfsvoering en voorwaarden. 

Op zoek naar kansen 

Praten over problemen mag, maar we zoeken vooral naar kansen. Hebben een realistische blik op de energietransitie die hoe dan ook gaande is en blijft. BNET staat met de voeten op de grond, en kijkt naar voren, naar wat nu praktisch uitgevoerd kan worden en naar wat mogelijk is in de toekomst. 2050 is overmorgen, ook in de energietransitie. 

Wie is lid?

BNET is voor allerlei niveaus binnen het bedrijfsleven: voor de plantmanager, technische dienst en technologen. 

Leden kunnen inloggen op deze site en hebben dan toegang tot meer informatie én de andere leden.

 

 

Lid worden?

Doe mee met een actief netwerk van bedrijven met de gedeelde ambitie elkaar verder te helpen wat betreft de energietransitie. We inspireren elkaar en leren van elkaar.

Word nu lid

Bijeenkomsten

1 oktober 2024
Bijeenkomst BNET en Symposium Koersvast Duurzaam Ondernemen

12 maart 2024
Versnelling verduurzaming maakindustrie

5 oktober 2023
Radicale procesvernieuwing: op bezoek bij Agrifirm