20 oktober 2022

Een roadmap die wél werkt! Op bezoek bij ofi Cocoa

20 oktober 2022
ofi Cocoa in Koog aan de Zaan

Op donderdag 20 oktober was de middag gereserveerd voor een bijeenkomst van BNET. Deze keer waren we te gast bij ofi Cocoa in Koog aan de Zaan. Deze bijeenkomst stond in het teken van de roadmap die wél werkt.

Steeds meer bedrijven zien de noodzaak van het nemen van stappen om de uitstoot van gevaarlijke broeikasgassen te verminderen. Maar hoe maak je een plan dat optimaal gebruikmaakt van alles wat je al hebt? En dat goed past in je bedrijfsprocessen? Maar al te vaak is dat niet het geval en belanden goede bedoelingen in een bureaulade.

Tijdens deze bijeenkomst gingen we interactief met elkaar aan de slag. Allereerst stelde onze gastheer Joost van der Hoogte van ofi, zich voor en daarna gaven we een update van wet- en regelgeving.

Vervolgens vertelde Laura Funke van FrieslandCampina over het belang van een programmatisch verduurzamingsplan. Met deze inspiratie gingen we vervolgens aan de slag in een interactieve workshop. Na afloop van het programma kregen we een rondleiding langs de recent in gebruik genomen doppenverbrandingsinstallatie van ofi Cocoa Koog aan de Zaan en sloten we af met een netwerkborrel.

Lid worden?

Doe mee met een actief netwerk van bedrijven met de gedeelde ambitie elkaar verder te helpen wat betreft de energietransitie. We inspireren elkaar en leren van elkaar.

Word nu lid

Bijeenkomsten

12 maart 2024
Versnelling verduurzaming maakindustrie

5 oktober 2023
Radicale procesvernieuwing: op bezoek bij Agrifirm

20 april 2023
Omgang met netcongestie bij verduurzaming