Op 10 maart heeft er een bijzondere bijeenkomst van het Bedrijvennetwerk Energietransitie plaatsgevonden, vanwege het aansluitende KWA Symposium Duurzaam Ondernemen

Het ochtend programma was:
11:00 uur Inloop koffie en thee
11:20 uur Opening
11:30 uur Toelichting over vorming van een BNET-bestuur met aansluitend stemming
12:00 uur Update energie wet- en regelgeving
12:20 uur Presentatie van één van de leden
13:00 uur Lunch
14:00 uur Start KWA Symposium

Met het symposium gaven we u inzicht hoe u aan de slag kon gaan met duurzaam ondernemen door te luisteren naar de inzichten van experts, met industriële collega’s erover in gesprek te gaan en door praktijkvoorbeelden te tonen.

Sprekers

Marjan Minnesma
Marjan is directeur en oprichter van de Stichting Urgenda. Marjan is verscheidene malen gekozen tot nummer 1 van de Duurzame 100. Deze lijst toont de invloedrijkste 'duurzame' Nederlanders en staat jaarlijks in dagblad Trouw.

Annemarie Manger
Annemarie is directeur Duurzaamheid bij Tata Steel Nederland waar zij verantwoordelijk is voor het brede duurzaamheidsportfolio en voor de ontwikkeling en realisatie van de decarbonisatiestrategie. Het is de ambitie van Tata Steel om hun staalfabriek in IJmuiden te transformeren naar staalproductie op basis van waterstof, met als visie om lean, green en circulair te worden.

Reinier van den Berg
Reinier van den Berg is vooral bekend als weerpresentator bij RTL4, Dat doet hij al meer dan 32 jaar. Daarnaast is hij duurzaam ondernemer en inspirerende spreker. In zijn lezingen zoomt hij vaak in op de 2 kanten van klimaatverandering.

"Het is een serieuze bedreiging. Voor vrijwel iedereen. Niets doen is geen optie. Eensgezind het tij keren is de uitdaging. Daarbij heeft de overheid, ieder bedrijf en elk mens zijn of haar eigen verantwoordelijkheid. Het spannende is, dat het oplossen van een crisis ook mooie kansen opleveren. En dat geldt zeer zeker ook voor de klimaatcrisis", aldus Reinier. 

Vergroenen van de industrie, hoe?
Klimaatverandering is in het nieuwe coalitieakkoord neergezet als topprioriteit. Vergroenen van de industrie komt daarmee in een nog grotere versnelling. Marjan Minnesma heeft vergaande ideeën voor de industrie om 100% uitstootvrij te worden in een relatief korte tijd. Tata Steel wil vergroenen en lean en green worden. Hun inspirerende ideeën hebben zij met ons gedeeld.