Terugblik eerste bijeenkomst: actie en energie

Het gloednieuwe Bedrijvennetwerk Energietransitie heeft net haar eerste bijeenkomst achter de rug en wat ‘een energie kwam er vrij’. De leden vanuit de industrie waarderen vooral de diversiteit van de groep, de gevarieerde inbreng van sprekers en de interactie met elkaar.

Wat was de aanleiding om dit netwerk te starten? Vanuit het Klimaatakkoord ligt er een pittige opgave voor de industrie om de CO2-emissie te reduceren. In uw fabriek moet het gebeuren en u moet zelf invulling geven aan die energietransitie. Hoe? De silver bullet bestaat niet... Er is niet één oplossing, er zijn er meerdere.

Kennisdelen en elkaar helpen

Door deel te nemen aan het Bedrijvennetwerk Energietransitie blijft u op de hoogte van de razendsnelle (technologische en wetgevende) ontwikkelingen, leert én spart u met collega’s uit verschillende branches/bedrijven. Kennisdelen, samen nieuwe initiatieven ontplooien en elkaar helpen zijn de kernbegrippen waar het om draait. We zien elkaar tweemaal per jaar en regelmatig bij een lidbedrijf.

'Goed te horen hoe anderen het aanpakken'

Tijdens de eerste bijeenkomst op 25 april 2019 kwamen 25 leden bijeen om elkaar verder te brengen. Sprekers van VNCI, Dow Chemicals, Fuji en FrieslandCampina lieten zien hoe het bij hun organisatie werd aangepakt. Een paar reacties: ‘Interessante casussen’, ‘sterk punt is de cross-sectorale samenstelling van de groep’, ‘gevarieerde inbreng’, ‘goed om andere bedrijven te ontmoeten en te horen hoe anderen het aanpakken’.

Ook interesse? Op deze website vindt u meer informatie.

 

Bijeenkomst 25 april

De gevolgen van het Klimaatakkoord voor de industrie beginnen steeds duidelijker te worden. Het is noodzakelijk snel te starten met het nadenken over oplossingen en een strategie voor uw productielocatie. In het Bedrijvennetwerk Energietransitie gaat u daarmee aan de slag, samen met andere bedrijven. Dit netwerk richt zich puur op de industrie en benadert de energietransitie op een pragmatische wijze. Om uw bedrijf in beweging te zetten.

Programma

Paul Broekaart Associate Improvement Director Olefins Aromatics, van DOW Chemical over de waterstofsymbiose tussen DOW en Yara

Ruud van Mossevelde Coördinator Programma Verduurzaming Industrie bij RVO over de stand van zaken van het Klimaatakkoord

Casus Ontwikkelen Energiestrategie bij FujiFilm Manufacturing Europe B.V. door Alex van Rijn, Manager Environment, Safety & Health

Casus Kostencurves CO2-reductiemaatregelen vanwege het klimaatakkoord in de Zuivelindustrie door Klaas Vos, Sustainability manager global supply chain bij FrieslandCampina.

Daarnaast was er ruimte om kennis te maken, voor een rondje trends & ontwikkelingen en we sluiten de dag om 18.00 uur af met een gezamenlijk diner.

Voor wie?

Dit bedrijvennetwerk is interessant voor iedereen die zich bezighoudt met de energietransitie: van visie tot technische oplossingen.

Wanneer en waar

Donderdag 25 april, van 14.00 - 19.30 uur.

Locatie

KWA Bedrijfsadviseurs aan de Regentesselaan 2 in Amersfoort.

Kosten

Deze bijeenkomst is alleen toegankelijk voor leden van dit netwerk. De kosten van het netwerk bedragen € 350,- per jaar, exclusief btw.

Aanmelden

Meld u aan door een e-mail te sturen naar bnet@kwa.nl.

Vragen of extra informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten over deze bijeenkomst? Neem contact op met onze adviseurs Bas Oldenhof (bo@kwa.nl) of Gerard Oude Wesselink (gow@kwa.nl) of via het secretariaat.